/

19 Ιουνίου, 2023

Μεγαλύτερη διαφάνεια στις αγορές μέσων ενημέρωσης

Η επιβεβαίωση των ακαθάριστων εσόδων επεκτείνεται σε περισσότερους εκδότες και αγοραστές για να επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις στην τεχνολογία διαφημίσεων.

Για να παραμείνει η ψηφιακή διαφήμιση οικονομική μηχανή για τις μεγάλες και τις μικρές επιχειρήσεις, ο κλάδος μας πρέπει να επιφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαδικασία αγοράς μέσων και να θέσει τέλος στις κρυφές χρεώσεις. Σύμφωνα με το Integral Ad Science, το 42% των εμπόρους που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι η διαφάνεια είναι μια κύρια πρόκληση με τις αγορές μέσω προγραμματισμού σήμερα. Όλοι όσοι συμμετέχουν στην ψηφιακή διαφήμιση θα πρέπει να δώσουν προσοχή σε αυτήν την τάση. Η έλλειψη διαφάνειας των τελών γεννά δυσπιστία και επηρεάζει την εμπιστοσύνη των εμπόρων.

Ενώ σημειώνουμε πρόοδο ως κλάδος, είναι καιρός να προχωρήσουμε πέρα ​​από τις εκ των προτέρων μελέτες σε υπευθυνότητα και συστημικές αλλαγές για να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη στην ψηφιακή διαφήμιση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επεκτείνουμε το Confirming Gross Revenue σε περισσότερους εκδότες και αγοραστές, καθώς και συνεργαζόμαστε με άλλους στον κλάδο για να βοηθήσουμε το οικοσύστημα να επαληθεύσει ότι οι κρυφές χρεώσεις δεν έχουν ληφθεί.

Επέκταση Επιβεβαίωση ακαθάριστων εσόδων

Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας διαφημίσεων, οι διαφημιστικές πλατφόρμες της Google δεν λαμβάνουν κρυφές χρεώσεις. Αλλά μην παίρνετε το λόγο μας για αυτό. Πέρυσι, παρουσιάσαμε το Confirming Gross Revenue, ένα εργαλείο που δίνει στους αγοραστές και τους εκδότες τη δυνατότητα να επαληθεύουν μόνοι τους ότι δεν έχουν ληφθεί κρυφές χρεώσεις από ψηφιακές διαφημιστικές συναλλαγές κατά τη χρήση του Google Ad Manager — με σεβασμό στο απόρρητο των ανθρώπων. Έκτοτε, δοκιμάσαμε τη λύση με δεκάδες συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων εκδοτών όπως οι Raptive και Prisma Media και αγοραστών όπως η OMG και η Jellyfish. Στην πορεία, έχουμε ενσωματώσει σχόλια από τους συνεργάτες μας στο προϊόν.

Τώρα διαθέτουμε την Επιβεβαίωση ακαθάριστων εσόδων σε όλους τους εκδότες που χρησιμοποιούν το Ad Manager 360 και σε όλους τους διαφημιζόμενους και εταιρείες που χρησιμοποιούν το Display & Video 360. Εργαζόμαστε επίσης για την επέκταση των ενσωματώσεων στο οικοσύστημα των παρόχων τεχνολογίας διαφημίσεων που είναι διαλειτουργικοί με τα εργαλεία μας. συμπεριλαμβανομένων πλατφορμών από την πλευρά της ζήτησης όπως το Yahoo και πλατφορμών από πλευράς πωλήσεων όπως το Index Exchange. Η συνεργασία τους θα βοηθήσει στη διαμόρφωση αυτής της νέας λύσης με τρόπους που λειτουργούν για άλλους στον κλάδο — βελτιώνοντας την εμπιστοσύνη στις αγορές μέσω προγραμματισμού για όλους.


«Η διαφάνεια είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δραστηριότητας της Yahoo Advertising και συνεχίζουμε να χτίζουμε συνεργασίες που υποστηρίζουν την ηγετική μας θέση σε αυτή την προσπάθεια. Με την ενσωμάτωση με το Confirming Gross Revenue, η Yahoo ανταποκρίνεται στη ζήτηση του κλάδου για μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαδικασία αγοράς και παρέχοντας σαφήνεια στις δαπάνες μέσων». – Adam Roodman, SVP Ads Product & Strategy, Yahoo

“Η επιβεβαίωση των ακαθάριστων εσόδων είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τη διαφάνεια στο οικοσύστημα της ψηφιακής διαφήμισης. Η λειτουργικότητα αναφοράς απαντά στις κλήσεις των πελατών μας για μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις στη διαδρομή προσφοράς. Ως κορυφαίος υπέρμαχος της διαφάνειας, εμείς ανυπομονώ να συνεργαστούμε με την Google και τον κλάδο για να προωθήσουμε την υιοθέτηση του εργαλείου και να ενσταλάξουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην αγορά μέσων σήμερα». – Charlie Cebuhar, Sr Director Programmatic COE, OMG

«Η μη αποδιδόμενη διαφημιστική δαπάνη που εντοπίστηκε σε μελέτες της αλυσίδας εφοδιασμού μέσω προγραμματισμού είναι ανησυχητική. Χρησιμοποιώντας το Confirming Gross Revenue της Google, η Prisma Media και η Jellyfish μπόρεσαν να αποδείξουν ότι δεν υπήρχαν κρυφές χρεώσεις στις καμπάνιες μας μέσω προγραμματισμού». – Paul Ripart, Επικεφαλής Προγραμματικών Πωλήσεων και Δεδομένων, Prisma Media


Ορατότητα στο κόστος των μέσων ενημέρωσης, διατηρώντας παράλληλα το απόρρητο

Η προστασία του απορρήτου των ανθρώπων και του συμβατικού απορρήτου των συνεργατών μας είναι θεμελιώδης για την προσέγγισή μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Confirming Gross Revenue χρησιμοποιεί μόνο τα δεδομένα που απαιτούνται για να επιβεβαιώσει ότι δεν έχουν ληφθεί κρυφές χρεώσεις. Η νέα αναφορά παρέχει στους πελάτες τη δυνατότητα να επαληθεύσουν ότι το κόστος μέσων από τον αγοραστή αντιστοιχεί στα ακαθάριστα έσοδα που έλαβε ο εκδότης. Επιτρέπει επίσης στους αγοραστές και τους εκδότες να επαληθεύσουν ότι οι χρεώσεις που χρεώθηκαν αντιστοιχούν στις συμφωνημένες τιμές τους με την πλατφόρμα ζήτησης και την πλατφόρμα πώλησης, αντίστοιχα.

Βασιζόμενο σε συγκεντρωτικά ποσά ακαθάριστων εσόδων, αντί να συνδυάζει αναλυτικά δεδομένα σε επίπεδο καταγραφής, το εργαλείο μειώνει τον κίνδυνο αναγνώρισης χρήστη. Επιπλέον, οι εκδότες και οι αγοραστές μπορούν εύκολα να επαληθεύσουν ότι δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις σε μία αναφορά , χωρίς υψηλό κόστος αποθήκευσης δεδομένων και επεξεργασίας.

Μια απεικόνιση αγοραστών και εκδοτών που χρησιμοποιούν την επιβεβαίωση ακαθάριστων εσόδων για να επαληθεύσουν ότι δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις

Συνεργασία με άλλους για να ανεβάσουμε τον πήχη της εμπιστοσύνης

Η επιβεβαίωση ακαθάριστων εσόδων έχει σχεδιαστεί για να είναι μια βιομηχανική λύση. Οποιαδήποτε πλατφόρμα ζήτησης ή πλατφόρμα πωλήσεων μπορεί να εφαρμόσει το εργαλείο για να βοηθήσει τους πελάτες της να επιβεβαιώσουν ότι δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις στις διαφημιστικές τους πλατφόρμες. Ως επόμενο βήμα για την τυποποίηση της ροής, συνεργαζόμαστε με βιομηχανικούς οργανισμούς όπως το IAB Tech Lab. Για χρόνια, η Google συμμετέχει σε πρότυπα διαφάνειας του κλάδου, όπως ads.txt / app-ads.txt, sellers.json και SupplyChain Object. Ανυπομονούμε να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση μελλοντικών πλαισίων παράλληλα με τον κλάδο.

Οικοδομώντας προς ένα πιο διαφανές μέλλον

Η επιβεβαίωση των ακαθάριστων εσόδων βασίζεται σε χρόνια εργασίας για να δώσει στις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους μεγαλύτερη προβολή στην ψηφιακή διαφήμιση. Αυτό περιλαμβάνει βήματα που έχουμε λάβει για να απλοποιήσουμε τις πλατφόρμες μας, να εξηγήσουμε τη δομή των τελών μας και να διαμορφώσουμε τα πρότυπα του κλάδου. Νωρίτερα φέτος, παρουσιάσαμε το Κέντρο διαφάνειας διαφημίσεων για να βοηθήσουμε τους χρήστες να μάθουν εύκολα περισσότερα για τις διαφημίσεις που βλέπουν οι χρήστες από την Google. Το περασμένο φθινόπωρο, παρουσιάσαμε το My Ad Center , τον τρόπο που επικεντρώνεται στους χρήστες για να βοηθήσουμε τους χρήστες να ελέγχουν τις διαφημίσεις που βλέπουν στο διαδίκτυο — απευθείας από τις ίδιες τις διαφημίσεις.

Η αύξηση του πήχη στην εμπιστοσύνη στην ψηφιακή διαφήμιση είναι κάτι στο οποίο πρέπει να εργαστούν όλοι μαζί. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τον κλάδο σε μια πορεία προς μεγαλύτερη διαφάνεια για να βοηθήσουμε στην ενημέρωση των αποφάσεων αγοράς, στην ενίσχυση του εντοπισμού απάτης και στη βελτίωση της συνολικής διαφάνειας στην ψηφιακή διαφήμιση.